Overijsselse werkgevers maken gebruik van subsidieregeling

Zoals u waarschijnlijk weet, steunt de provincie Overijssel werkgevers met een half miljoen subsidie. Dit zijn werkgevers die onder andere door de coronacrisis maatregelen willen uitvoeren om hun mobiliteitsbeleid aan te scherpen. Deze subsidie is een opstartregeling voor slimme maatregelen voor werkgevers in Overijssel. 

Wij hebben diverse werkgevers uit Overijssel kosteloos mogen helpen met acties die worden gesteund vanuit de subsidieregeling. Zij hebben een aanvraag ingediend om gebruik te maken van deze subsidieregeling. De voorwaarde is het realiseren van spitsmijdingen én CO2-reductie in de provincie Overijssel. Graag inspireren wij u met een aantal fantastische acties. Bent u als werkgever geïnspireerd na het lezen van deze acties? Laat het ons weten. Dan helpen wij ook u kosteloos op weg.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie
  Acties vanuit de subsidieregeling

  Beaphar – E-bikes voor medewerkers

  De provincie Overijssel stimuleert medewerkers om met de fiets naar het werk te gaan, en stelt daarom een deel van de subsidie beschikbaar voor de aanschaf van e-bikes en oplaadpunten. Beaphar uit Raalte heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Van de 240 medewerkers gaat straks de helft per e-bike naar het werk via een renteloze lening. U kunt, net als Beaphar, het fietsgebruik onder uw medewerkers stimuleren met onze e-bike probeeracties.

  TwenteKanaal – Spitsmijdend sporten bij Crossfit Hengelo

  CrossFit 074, Twente Mobiel en bedrijvenpark Twentekanaal (BIT) hebben een gezonde actie voor medewerkers van de bedrijven gevestigd op Twentekanaal. Speciaal voor de medewerkers die toch met de auto naar het werk moeten reizen, is een heel sportief aanbod ontwikkeld: Het Spitsmijden Fitness Abonnement op CrossFit lessen. Eén van de voorwaarden is maximaal 2 keer per week sporten op werkdagen tijdens de ochtend- of de avondspits. Om op deze manier de spits te mijden.

  Deelfiets Nederland – Deelmobiliteit in Overijssel

  Deelfiets Nederland is een platform die deelfietsen (e-bikes) aanbiedt. Voor een vaste prijs per maand kunt u als werkgever gebruik maken van deze elektrische fietsen. De elektrische fietsen van Deelfiets Nederland kunt u in verschillende Overijsselse steden zoals Zwolle en Kampen vinden. Deelnemers reserveren een fiets met een smartphone-app en openen daarmee ook het slot. Een deelfiets kan extra flexibiliteit in de transportkeuze bieden en zo bijdragen aan het bereikbaar houden van het gebied. Om het gebruikt van e-hubs in de stad te stimuleren, waar deelfietsen kunnen worden opgehaald en weggebracht, is gebruik gemaakt van de subsidieregeling.

  Medisch Spectrum Twente – Carpool app

  MST heeft gekozen voor de inzet van carpoolapp Toogethr. Al met al zijn er bij het ziekenhuis zo’n 500 carpool badges in omloop. Deze zijn 1 jaar geldig. Bovendien krijgen forenzen bij Medisch Spectrum Twente een gratis parkeerplek in de parkeergarage als ze carpoolend naar het werk reizen. Een bijzonder privilege, omdat alle andere parkeerders bij MST moeten betalen voor hun parkeerplek. 

  Carpoolen is simpelweg aantrekkelijk voor mensen, omdat medewerkers gratis kunnen parkeren. Door samen rijden te stimuleren zorgt Toogethr ervoor dat de parkeerdruk vermindert, de bereikbaarheid verbetert en het woon-werkverkeer verduurzaamt in Overijssel. Daarnaast zorgt deze carpoolapp dagelijks voor spitsmijdingen en voor CO2 reductie. Dit tonen zij aan in hun effectrapportages. Daarom is voor de ontwikkeling van de carpoolapp Toogethr een vergoeding uit de subsidieregeling gerealiseerd.

  GLBT Zwolle – Voorzieningen video conferencing hybride kantoor

  De coronamaatregelen dwingen bedrijven om direct op zoek te gaan naar een manier om alle thuiswerkers met elkaar te verbinden. Want de dagelijkse stand-ups, vergaderingen en team meetings moeten natuurlijk wel gewoon doorgaan. Door het advies om vooral thuis te werken, is dit nu heel actueel voor veel werkgevers.De helft van de subsidie is voor werkgevers die een thuiswerkplan willen opzetten. 

  Zo kunt u investeren in voorzieningen voor videoconferencing voor uw hybride kantoor. Een hybride kantoor is een werkplek die faciliteert dat medewerkers zowel op kantoor als op afstand kunnen werken. Meerdere bedrijven uit Overijssel hebben hiervoor een verzoek ingediend. Voor hen is een videokamer ingericht voor het hybride kantoor. Bijvoorbeeld bij het GBLT Zwolle. 

  Interesse in een actie?

  Leest u één van deze acties en wilt u dat ook toepassen in uw organisatie? Of heeft u een ander idee binnen uw organisatie? Voor de bekostiging van deze maatregelen kunt u als werkgever een beroep doen op de subsidieregeling van de provincie. Wij helpen u kosteloos. Vult het contactformulier in en wij kijken samen met u naar de mogelijkheden.

  Menu