Mobiliteitsbattle 2018

Verschillende bedrijven en instellingen zijn vier maanden lang de strijd aangegaan om zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. Door een systeem waarmee het rijgedrag inzichtelijk werd en er  punten en strafpunten werden behaald, werden de deelnemers zich steeds bewuster van de manier waarop zij reisden.

Deelnemers konden punten verdienen door minder hard op te trekken en te remmen, buiten de spits te reizen of de auto helemaal te laten staan. Middels een kastje in de auto wordt het rijgedrag geregistreerd. De data werd gedurende vier maanden verzameld en in kaart gebracht. De chauffeurs ontvingen constant tips om het brandstofgebruik zo veel mogelijk te beperken door slim en duurzaam te rijden.

Voor het rijgedrag dat niet duurzaam was, zoals te snel rijden of te hard remmen, werden strafpunten gegeven. De organisatie die in vier maanden de beste score haalde, won de Mobiliteitsbattle Twente!

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  Zoveel mogelijk brandstof besparen en de spits mijden, dat was de opdracht tijdens de Mobiliteitsbattle 2018. De 52 deelnemers hebben samen 475.000 kilometer afgelegd. Door het ov te gebruiken, de fiets te pakken of op andere momenten te reizen, hebben de deelnemers in totaal 3.164 keer de spits gemeden. En door het aanpassen van het rijgedrag in de auto is een gemiddelde CO2-besparing van 6.600 kg behaald. In totaal is er een gemiddelde brandstofbesparing gehaald van 7%.

  Mooie resultaten waar de deelnemende organisaties én Twente Mobiel trots op zijn!

  Zie hier onze casevideo met interessante tips van deelnemers van de Mobiliteitsbattle 2018.

  Wilt u ook meedoen aan de Mobiliteitsbattle? In 2019 organiseren we de 3battle. Meld u nu alvast aan via het formulier hiernaast, dan houden wij u op de hoogte.

  Gerelateerde cases

  Menu