Gratis e-bike voor de zorg in Overijssel zorgt voor waardering

Medewerkers van ziekenhuizen en zorginstellingen in Overijssel hebben tijdens de coronacrisis gratis gebruik gemaakt van e-bikes. Zorginstellingen zijn erg positief over deze actie en zien de meerwaarde van de e-bikes. Sommige zorgverleners overwegen zelfs om een e-bike aan te schaffen!

Positieve reacties van diverse zorgorganisaties

Diverse zorgorganisaties weten te melden dat medewerkers de e-bikes als positieve ervaring beschouwen. Het Zand zegt dat de e-bikes heel goed zijn bevallen, en dat de zorgmedewerkers heel erg blij zijn met de mogelijkheid van deze actie. Vogellanden wil zelfs de e-bikes meenemen via de meerkeuze arbeidsvoorwaarden, zodat het werknemers in de toekomst meer gebruik gaan maken van e-bikes.

Jans van Gelder van Vogellanden Zwolle vertelt ons: ‘Alle e-bikes die zijn aangeboden voor woon-werkverkeer zijn gebruikt. Het gratis lenen wordt door medewerkers erg gewaardeerd.’

MST uit Enschede reageert ook positief. ‘MST zet zich actief in op fietsen naar het werk en alternatieve vervoerswijzen. Bij ons zijn de e-bikes ook continue in gebruik geweest. De reacties zijn goed, sommigen overwegen zelf een e-bike aan te schaffen. Zodat ze dan niet meer met de auto hoeven te gaan’, aldus Rien Teutelink van MST.

Binnen MST wordt actief ingezet op fietsplannen, waarbij de mogelijkheid bestaat om fietsen aan te schaffen tot €2500. Daarnaast wordt fietsen naar het werk beloond via een spaarsysteem. Deze actie tijdens het coronavirus was dus niet specifiek de aanleiding voor MST om in te zetten op fietsen naar werk.

Hoe is deze actie ontstaan?

E-bike to go wilde graag ‘een steentje bijdragen’ om veilig vervoer te stimuleren tijdens de coronacrisis. Daarom hebben zij gratis e-bikes in bruikleen gesteld aan medewerkers van ziekenhuizen en zorginstellingen, om ze tijdens deze periode zo mobiel mogelijk te houden.

Jelle Visser, oprichter van E-bike to go. “We kunnen op dit moment niet zonder het zorgpersoneel om ons door deze uitdagende periode heen te helpen en we hopen hun werk op deze manier een stukje te verlichten de komende periode.”

Er is veel interesse vanuit zorginstellingen voor de gratis fietsen. Geïnteresseerde zorginstellingen kunnen contact kunnen opnemen met E-bike to go. E-bike to go wil op deze manier graag een steentje bijdragen om veilig vervoer te stimuleren tijdens de coronacrisis.

Menu