Go Velo

Met Go Velo sparen werknemers geld en/of spaarpunten voor iedere kilometer die zij fietsen. De deelnemers maken gebruik van een slimme app, die alle fietsritten registreert en een beloning toekent aan de gefietste kilometers in het woon-werkverkeer.

Als werkgever bepaalt u zelf hoe deze beloning eruitziet. Dit kan een financiële vergoeding zijn, maar ook producten of bijvoorbeeld een bijdrage aan een goed doel. De app geeft daarnaast feedback en stimuleert met individuele en groepsuitdagingen om door te fietsen. Zo krijgt u digitale ‘schouderklopjes’ en wordt u uitgedaagd om verder of vaker te fietsen.

Effecten

Voorafgaand aan Go Velo ging het project B-Riders in de provincie Noord-Brabant. In de afgelopen vijf jaar deden zo’n 10.000 Brabanders hieraan mee. Samen bespaarden ze meer dan 1 miljoen autoritten in de spits. Zo’n 15 werkgevers verspreid over Noord-Brabant werden onderdeel van ‘B-Riders Company’. En het effect is blijvend: nog steeds gaan er in Brabant dagelijks ruim 4.100 auto’s minder de weg op.  Het uitgebreide evaluatierapport vind je hier.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  Interesse

  Het fietsstimuleringsprogramma wordt commercieel aangeboden en kan daardoor op elk moment en bij elke werkgever worden ingezet. Via een online dashboard krijgt u inzicht in de effecten van het nieuwe reisgedrag van werknemers op mobiliteit, milieu, vitaliteit en kostenbesparing.

  Aan het gebruik van Go Velo zijn kosten verbonden. De kosten hiervoor variëren met de omvang en ambitie van een bedrijf. Aanmelden kan via www.govelo.nl. Go Velo maakt voor u een offerte op maat.

  Gerelateerde projecten

  Menu