Fietsactie 2014

De Fietsactie is in 2014 voor medewerkers van deelnemende werkgevers georganiseerd. 33 werkgevers in de regio deden mee. Met de actie beloonde Twente Mobiel het fietsgebruik. Of dit met een elektrische fiets was, een gewone fiets, een nieuwe of een gebruikte fiets, maakte niet uit. Hoe vaker er werd gefietst, hoe hoger de beloning. De werkgevers deden een bijdrage in de vorm van ondersteuning en aanvullende maatregelen.

Bekijk de video op Youtube.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  Beloning voor automobilisten én bestaande fietsers

  De Fietsactie richtte zich op de automobilisten (medewerkers die meer dan de helft van hun werktijd met de auto naar het werk gaan) en de huidige fietsers (medewerkers die meer dan de helft van hun werktijd met de fiets naar het werk gaan). Iedere keer als de deelnemende automobilist naar het werk fietste – en dus de auto liet staan, kregen beide medewerkers een beloning:

  • De collega-automobilist kreeg een beloning afhankelijk van de woon-werkafstand en het aantal dagen waarop naar het werk werd gefietst. Per gefietste dag kon € 3, € 4, of € 5 worden verdiend.
  • De fietser kreeg voor iedere dag dat de collega-automobilist fietste € 1.
  SMART app
  Deelnemers van de Fietsactie konden gebruik maken van de SMART app. Deze app registreert automatisch iedere fietsrit van én naar het werk.

  Resultaten

  • 80% fietste meerdere keren per week.
  • Van de deelnemers deed 41% dit voor de gezondheid en 36% vanwege het financiële voordeel.
  • 75% van de deelnemers werd gedurende het traject aangemoedigd door de aanbrengers (buddysysteem). Hierdoor is 42% ook daadwerkelijk vaker gaan fietsen.
  • Het financiële voordeel per deelnemer was gemiddeld € 336,-.
  • In totaal zijn er 579.000 autokilometers bespaard. Op jaarbasis is dit een vermindering van 868.000 kilometer en 139.000 kilo CO2 uitstoot!
  • 90% van de deelnemers bleef ook na afloop van de actie fietsen.


  Meer informatie over de Fietsactie? Check: www.fa14.nl.

  Gerelateerde cases

  Menu