Ervaring Nouryon met Fietsmaatjes

Nouryon (voorheen Akzonobel) is een van de bedrijven die meedoet aan de actie ‘Fietsmaatjes’. Anita Harperink werkt als HR Business Partner bij Nouryon in Hengelo. Hier maken ze zout dat wordt gebruikt voor allerlei toepassingen: van wegenzout tot het zout dat jij in de keuken gebruikt. Anita vertelt over de ervaring met Fietsmaatjes.

Twente Mobiel 
Anita: “We werken al een lange tijd samen met Twente Mobiel. Voorheen hebben we al aan meerdere acties deelgenomen. Zo kwamen we ook bij de actie Fietsmaatjes. Twente Mobiel nam contact met ons op en we dachten meteen: leuk project, dat gaan we doen. Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker. We moeten met z’n allen langer blijven werken, dus dan moeten we fit blijven op een leuke manier. In het kader van gezondheid proberen wij onze collega’s te stimuleren met dit soort projecten.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  Nouryon

  Tips

  Hoe meer mensen fietsen hoe beter 
  Bij ons in de organisatie heeft de fiets een prominente plaats. Veel mensen wonen redelijk dichtbij het werk, dus veel mensen gaan al op de fiets. Toch sprak deze actie aan, want hoe meer mensen op de fiets hoe beter. Er werken 360 mensen bij ons in Hengelo en hiervan deden enkele tientallen mee aan Fietsmaatjes. De mensen waren er erg enthousiast over het project. Inmiddels kom ik echt meer mensen tegen in het fietsenhok dan voorheen. Het staat gewoon vol! Dat was voorheen nog niet het geval.

  Fietsstimulering 

  Naast het Fietsmaatjes-project stimuleren we het gebruik van de fiets op meer manieren. Zo hebben we een fietsplan. Dit is een landelijke regeling waarbij werknemers belastingvriendelijk een nieuwe fiets kunnen kopen.”

  Gerelateerde projecten

  Menu