Verdere groei aantal partners Twente Mobiel

Thuisgenoten en AsterZorg zijn partner van Twente Mobiel geworden. Beide organisaties zijn actief op zoek naar maatregelen voor meer duurzaam vervoer. Als partner kunnen zij, met ondersteuning van Twente Mobiel, werken aan meer slimme en duurzame mobiliteit. En dat moet niet alleen leiden tot minder CO2 uitstoot, maar ook tot gezondere en productievere medewerkers én waar mogelijk kostenbesparingen. Daarbij kunnen zij als partner het netwerk en expertise van Twente Mobiel gebruiken. Met de ondertekening komt het aantal partners van Twente Mobiel op ruim 100.

Begin 2018 hebben Thuisgenoten en AsterZorg aangegeven een project met elektrische fietsen (e-fiets) voor het zakelijk vervoer in de thuiszorg te willen doen. Twente Mobiel heeft hen met het project geholpen. De projecten zijn naar volle tevredenheid van zowel de deelnemende medewerkers als de organisaties uitgevoerd.

Bij Thuisgenoten hebben 15 medewerkers gedurende 5 maanden een e-fiets ter beschikking gekregen. Na afloop van het project zijn de 15 medewerkers de e-fietsen voor hun werk blijven gebruiken. Thuisgenoten gaat onderzoeken of andere opties (fietsenplan) tot breder gebruik van de (e-)fiets kan leiden.

Bij AsterZorg hebben 10 medewerkers gedurende 5 maanden ook een e-fiets ter beschikking gekregen. Uiteindelijke wilde 30% van de medewerkers de fiets overnemen. De overige medewerkers zagen met name op tegen de hoge overnameprijs. Ook AsterZorg gaat nadenken hoe ze het gebruik van de e-fiets verder kunnen stimuleren.

Ook partner worden?
Twente Mobiel helpt werkgevers bij hun mobiliteitsbeleid. Door onderzoek, advies, ondersteuning en het samen realiseren van acties en projecten. Doel is met elkaar te komen tot minder autogebruik in de spits en meer duurzaam vervoer.

Twente Mobiel is onderdeel van provincie Overijssel en voert de werkgeversaanpak van het programma Beter Benutten Vervolg uit. In dit programma werken rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s over weg, water en spoor te verbeteren. Voor meer informatie en om partner te worden, klik hier.

Menu