Verkeerscamera’s Tim live te zien via SMART app

Twente Mobiel en Gemeente Enschede bundelen krachten
Om het reisgedrag van forenzen zo slim en duurzaam mogelijk te maken hebben combineren Twente Mobiel en de Gemeente Enschede twee succesvolle producten, namelijk de verkeerscamera’s van Twente Mobiel en de SMART-app van de gemeente Enschede. De Enschedese wethouder Jurgen van Houdt is enthousiast over de samenwerking: “SMART heeft al veel te bieden voor fietsers en door deze uitbreiding helpen we ook automobilisten om zo duurzaam en slim mogelijk te reizen.”

Verkeerscamera’s
Op 14 drukke verkeerspunten in Twente hangen camera’s die live uitzenden. In Twente is de spitsperiode kort maar hevig. Spreiding van de vertrektijden buiten de spits levert een oplossing die zich met behulp van deze camera’s “natuurlijk” reguleert. “Op basis van de beelden van de verkeerscamera’s kan de automobilist zien hoe de situatie op de weg is, en besluiten wat te doen: later vertrekken, een andere route kiezen of de fiets nemen”, aldus Matty Plante, projectleider Twente Mobiel.

SMART-app
SMART Mobiliteit is een handige, gratis app die helpt Twentse-reizigers slimmere en bewustere keuzes te maken. Met SMART zijn punten te verdienen per gefietste of gelopen kilometer. Door mee te doen aan uitdagingen zijn meer punten te verdienen. Deze punten kunnen bij lokale ondernemers omgewisseld worden voor productkortingen. Daarnaast krijgen fietsers met de SMART-app sneller groen bij de verkeerslichten, nu al op de Hengelosestraat en Gronausestraat in Enschede.

Een extra stap in slimme en duurzame mobiliteit
Twente Mobiel helpt werkgevers bij effectief mobiliteitsbeleid door het geven van advies en ondersteuning en samen realiseren van acties en projecten. Matty Plante: “Samen streven we naar slimme en duurzame mobiliteit in de regio. Zo wordt het woon-werkverkeer groener, goedkoper en gezonder. De samenwerking met SMART is hiervoor een mooie toevoeging.”

Menu