Landschap Overijssel winnaar Mobiliteitsbattle Twente 2018

Landschap Overijssel mag zich de winnaar noemen van de Mobiliteitsbattle Twente 2018. Dat werd bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 4 oktober in Enschede. In totaal deden 52 personen mee van vijf verschillende organisaties: Landschap Overijssel, Morssinkhof Groep, Twence, Trebbe Groep en Vleesbedrijf Bolscher. De deelnemers gingen van maart tot en met juni 2018 de strijd met elkaar aan om zo slim en duurzaam mogelijk te rijden en reizen.

Brandstof besparen en spits mijden
Zoveel mogelijk brandstof besparen en de spits mijden, dat was de opdracht tijdens de Mobiliteitsbattle. De 52 deelnemers hebben samen 475.000 kilometer afgelegd. Door het ov te gebruiken, de fiets te pakken of op andere momenten te reizen, hebben de deelnemers in totaal 3.164 keer de spits gemeden. Door het aanpassen van het rijgedrag in de auto is een gemiddelde CO2-besparing van 6.600 kg behaald.

Zuiniger leren rijden
Tijdens de battle kregen de deelnemers online persoonlijke feedback over hun rijgedrag: rustig optrekken en remmen, niet te snel door de bochten en je aan de maximumsnelheid houden. Door het geven van tips zijn de deelnemers gedurende de battle steeds beter gaan rijden. In totaal is er een gemiddelde brandstofbesparing gehaald van 7%.

Winnende organisatie
Landschap Overijssel scoorde van de deelnemende organisaties het beste. Als prijs ontvingen de 10 deelnemers van Landschap Overijssel een fietsclinic van Thijs van Amerongen. Het verschil met de nummer twee, de Trebbe Groep, was met één honderdste punt minimaal. De 11 deelnemers van de Trebbe Groep ontvingen een vergaderlunch als prijs.

Individuele winnaar
Naast het winnend team is er ook een individuele winnaar. Jordy Groot van Morssinkhof Groep is de beste individuele deelnemer. Hij scoorde een gemiddelde van 9,3 en haalde een perfecte score van een 10 in zowel het remmen als het aansnijden van de bochten. Jordy Groot mocht, uit handen van Herman Mulder, voorzitter van de stuurgroep van Twente Mobiel, als individuele winnaar een vouwfiets als prijs in ontvangst nemen. De 2e prijs voor de individuele deelnemer ging naar Jacob van Olst van Landschap Overijssel. Hij ontving een Gift for You-card.

Mobiliteitsbattle Twente
De Mobiliteitsbattle, georganiseerd door Twente Mobiel, is er op gericht om tot energiebesparing te komen en tot minder drukte op de Twentse wegen. Het motto is: meer mensen die slimmer gaan reizen. “In deze tweede battle hebben we nog beter gescoord dan de vorige battle. Hiermee laten we zien dat ook medewerkers die in hun werk afhankelijk zijn van de auto een flinke bijdrage kunnen leveren door slim en duurzaam rij- en reisgedrag.” zegt Herman Mulder.

Tijdens de prijsuitreiking maakt projectleider Rob Soeters van Twente Mobiel bekend dat er zeker een 3e Mobiliteitsbattle gaat komen.

Menu