Gedragsbeïnvloeding door onderlinge strijd en uitproberen alternatieven

We hebben in de tweede helft van 2018 samen met onze partners niet stil gezeten.

Een 6-tal projecten zijn in deze periode afgerond. Mobiliteitsbattle II, e-poolfietsen bij Zorgaccent, Thuisgenoten en AsterZorg, de OV-Probeeractie Marssteden-Havengebied en onze pilot E-Bike Probeeractie met een roulerende pool van 15 e-fietsen.

De Mobiliteitsbattle II, waar 5 werkgevers met in totaal 60 deelnemers aan meededen, was één van de succesvolle projecten. Met mooie resultaten. De deelnemers hebben gezamenlijk 3.164 keer de spits gemeden, 7% brandstof bespaard en 6.6 ton CO2-emissiereductie behaald. Het gedrag van de deelnemers werd dus daadwerkelijk beïnvloed en men was zeer enthousiast. Er is zelfs een film van gemaakt, Mobiliteitsbattle II The Movie. U kunt de film hier bekijken.

In het artikel ‘Succesvolle E-bike Probeeractie met enthousiaste werkgevers en medewerkers‘  leest u alles over het project dat we samen met maar liefst 17 werkgevers/partners van Twente Mobiel uitgevoerd. Dit project was zo’n succes dat we het zelfs tussentijds hebben verlengd.

Het vrijblijvend uitproberen van een e-fiets voor het woon-werk of zakelijk verkeer zorgt ervoor dat meer mensen de e-fiets gaan gebruiken, zo blijkt uit dit project en de eerder gehouden projecten.

Bij Thuisgenoten en AsterZorg hebben we voor een periode van 5 maanden een e-fiets ter beschikking gesteld. In het artikel ‘Verdere groei aantal partners Twente Mobiel‘  leest u meer over dit project dat we samen met een aantal zorginstellingen hebben uitgevoerd.

In 2019 blijven we onze partners, hun medewerkers en onszelf uitdagen om effectieve projecten uit te voeren en zo het reisgedrag op een positieve manier te blijven beïnvloeden.

Menu