Onze Acties

Twente Mobiel adviseert en helpt u bij het bedenken en uitvoeren van creatieve, duurzame en ludieke mobiliteitsacties in uw organisatie. Acties die bijdragen bij aan het verminderen van autogebruik tijdens spitsmomenten, het stimuleren van het fietsgebruik, het besparen van kosten en voor een betere gezondheid van uw medewerkers.

We hebben talloze projecten die we ook binnen uw organisatie in kunnen zetten. Zo kunnen we het fietsgebruik, openbaar vervoer, carpoolen of flexibel werken (thuiswerken) stimuleren. Hiermee wordt het woon-werkverkeer groener, goedkoper en gezonder. Onze acties hebben de volgende uitgangspunten:

  1. Kostenbeheersing
  2. Duurzaamheid
  3. Vitaliteit
  4. Bereikbaarheid

In de afgelopen jaren hebben we samen met honderden partners projecten bedacht en uitgevoerd. Projecten waarmee we prachtige resultaten hebben bereikt!

Bekijk hieronder onze lopende projecten en doe ook mee. Geheel kosteloos! Of neem contact op als u een ander idee heeft en dit samen met ons wilt realiseren.

Filter op:

Slimme verkeerslichten

Fietsers zo soepel mogelijk laten doorrijden? Met slimme verkeerslichten kan je fietsen in uw gemeente nóg aantrekkelijker maken. Zo kunnen de slimme verkeerslichten via een app fietsers detecteren. De verkeerslichten worden vervolgens zo geregeld dat het licht voor fietsers op groen staat als ze bij de verkeerslichten aankomen. In Enschede wordt de SMART-app hiervoor gebruikt. Als een fietsers regelmatig langs een kruispunt fietsen, herkent de app dit als ‘regulier gedrag’. Hoe beter de app het fietsgedrag kent, hoe beter het systeem kan voorspellen hoe iemand fiets en wanneer hij in wel...

Fietsmaatjes

'Fietsmaatjes' is een fietsactie van Twente Mobiel waarmee collega's elkaar stimuleren om naar het werk te fietsen. Voor elke gefietste dag krijgen deelnemers een financiële beloning. In Twente deden in 2019 250 bedrijven en 2.000 medewerkers mee aan deze fietsactie! Deelnemers kregen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Daarnaast is fietsen goedkoper dan de auto, gezonder voor uw werknemers en milieuvriendelijker.

Pendle.nl, de woon-werk kostencalculator

Hoeveel bespaart u op woon-werk verkeer? Bereken het makkelijk en snel. Met Pendle.nl berekent u het in 4 stappen. Met deze kostencalculator krijgt u inzicht in de totale jaarlijkse kosten van het woon-werkverkeer. De kostencalculator van Pendle.nl geeft een volledig inzicht. Het is daarmee de aantrekkelijkste tool die u en uw werknemers (financieel) inzicht biedt.

Logistiek makelaars

Freek Boele, Janneke Gramberg en Miranda Volker zijn de logistiek makelaars van Beter Benutten in Twente. Hun inzet is het verminderen van goederenvervoer tijdens de spits, zodat Twente bereikbaar blijft.

Gebiedsaanpak

Wilt u uw bedrijfsvoering duurzamer maken, ziekteverzuim verminderen of de kosten van het woon-werk en zakelijk verkeer verlagen? Samen bereiken we meer.

Gedragsbeïnvloeding

Twente Mobiel en de aangesloten partners richten zich op het positief beïnvloeden van het reisgedrag van mensen. Dit is minder makkelijk dan het lijkt.

Kennisdeling

Delen is vermenigvuldigen. Met kennisdeling en bijeenkomsten realiseren we, samen met onze partners, groei en verbinding op het gebied van mobiliteit.

Menu