Onze Acties

Twente Mobiel adviseert en helpt u bij het bedenken en uitvoeren van creatieve, duurzame en ludieke mobiliteitsacties in uw organisatie. Acties die bijdragen bij aan het verminderen van autogebruik tijdens spitsmomenten, het stimuleren van het fietsgebruik, het besparen van kosten en voor een betere gezondheid van uw medewerkers.

We hebben talloze projecten die we ook binnen uw organisatie in kunnen zetten. Zo kunnen we het fietsgebruik, openbaar vervoer, carpoolen of flexibel werken (thuiswerken) stimuleren. Hiermee wordt het woon-werkverkeer groener, goedkoper en gezonder. Onze acties hebben de volgende uitgangspunten:

  1. Kostenbeheersing
  2. Duurzaamheid
  3. Vitaliteit
  4. Bereikbaarheid

In de afgelopen jaren hebben we samen met honderden partners projecten bedacht en uitgevoerd. Projecten waarmee we prachtige resultaten hebben bereikt!

Bekijk hieronder onze lopende projecten en doe ook mee. Geheel kosteloos! Of neem contact op als u een ander idee heeft en dit samen met ons wilt realiseren.

Filter op:

Thuiswerker & Thuiswerkgever van het Jaar

Thuiswerker & Thuiswerkgever van het Jaar Wat een bijzonder jaar is 2020. Binnen een paar dagen werkten we massaal thuis. Voor veel mensen was het meteen de eerste kennismaking met thuiswerken. Voor anderen bekend terrein. Een praatje bij de koffiemachine met collega’s zat er even niet in. In plaats daarvan videobelden we wat af. Een jaar vol thuiswerkers dus. Daarom gaan wij, samen met onze digitale collega’s Tim en Sofie, op zoek naar dé thuiswerker van het jaar. Een collega, vriend, buurman of familielid die u helpt bij het thuiswerken en u op weg hielp. De thuiswerker die ee...

Proefrijden

Proefrijden is een leuke, gezonde én laagdrempelige manier om kennis te maken met de elektrische fiets als vervoersmiddel. Wat houdt het in? Bij de actie Proefrijden kunnen forenzen een week gratis een e-bike proberen bij een aangesloten fietshand...

Slimme verkeerslichten

Fietsers zo soepel mogelijk laten doorrijden? Met slimme verkeerslichten kan je fietsen in uw gemeente nóg aantrekkelijker maken. Zo kunnen de slimme verkeerslichten via een app fietsers detecteren. De verkeerslichten worden vervolgens zo geregeld d...

Subsidie Slimme en Duurzame Mobiliteit

Provincie Overijssel voert een actief subsidiebeleid. Zo ook op het gebied van mobiliteit en CO2 vermindering. Voor 2019 is er voor de regio’s Twente en West Overijssel weer een aantrekkelijk budget beschikbaar.

Fietsmaatjes

'Fietsmaatjes' is een fietsactie van Twente Mobiel waarmee collega's elkaar stimuleren om naar het werk te fietsen. Voor elke gefietste dag krijgen deelnemers een financiële beloning. In Twente deden in 2019 250 bedrijven en 2.000 medewerkers mee aan deze fietsactie! Deelnemers kregen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Daarnaast is fietsen goedkoper dan de auto, gezonder voor uw werknemers en milieuvriendelijker.

Pendle.nl, de woon-werk kostencalculator

Hoeveel bespaart u op woon-werk verkeer? Bereken het makkelijk en snel. Met Pendle.nl berekent u het in 4 stappen. Met deze kostencalculator krijgt u inzicht in de totale jaarlijkse kosten van het woon-werkverkeer. De kostencalculator van Pendle.nl geeft een volledig inzicht. Het is daarmee de aantrekkelijkste tool die u en uw werknemers (financieel) inzicht biedt.

Logistiek makelaars

Freek Boele, Janneke Gramberg en Miranda Volker zijn de logistiek makelaars van Beter Benutten in Twente. Hun inzet is het verminderen van goederenvervoer tijdens de spits, zodat Twente bereikbaar blijft.

Gebiedsaanpak

Wilt u uw bedrijfsvoering duurzamer maken, ziekteverzuim verminderen of de kosten van het woon-werk en zakelijk verkeer verlagen? Samen bereiken we meer.

Gedragsbeïnvloeding

Twente Mobiel en de aangesloten partners richten zich op het positief beïnvloeden van het reisgedrag van mensen. Dit is minder makkelijk dan het lijkt.

Menu