Deelauto in regio Twente?

Veel mensen overwegen hun (tweede) auto de deur uit te doen nu ze veel thuiswerken en de auto de meeste tijd stilstaat. Een deelauto huren is dan een slim alternatief als u op weg moet en het ov of de (e-)fiets geen optie zijn. Want zo’n deelauto is vaak voordeliger, u heeft geen zorgen over onderhoud én het is goed voor het klimaat.

Het wordt steeds makkelijker om voor een paar uur een auto te huren, want er zijn inmiddels al meer dan 50.000 deelauto’s in Nederland en er komen er steeds meer bij. Voor mensen die minder dan 10.000 kilometer per jaar rijden, kan een deelauto een goed idee zijn.

U betaalt dan geen onderhoudskosten, verzekeringskosten, wegenbelasting en afschrijving. Daarnaast bespaart u ,door een auto te lenen, ook op praktische zaken als een parkeervergunning en schoonmaakkosten.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  Deelauto Twente Zwolle

  Vind een deelauto bij u in de buurt

  Er zijn inmiddels al meer dan 50.000 deelauto’s in Nederland en er komen er steeds meer bij. Bekijk alle deelauto’s bij u in de buurt op de website van Ritjeweg. 

  Kies bijvoorbeeld voor een deelauto van OnzeAutoGreenWheelsConnectCarMyWheelsStapp.in. StudentCar is speciaal voor studenten. Via Nudge.nl vindt u nog enkele kleinere aanbieders. Ook is er in bijna alle gemeenten in Nederland de mogelijkheid om deelauto’s van particulieren te huren. Dit kan bijvoorbeeld via SnappCar of WeGo. De meeste aanbieders van deelauto’s hebben verschillende abonnementen. Kies een abonnement voor de auto die bij u past, zoals een busje voor een verhuizing of een simpele auto voor familiebezoek.

  In Twente is de spitsperiode maar een korte periode hevig. Een oplossing is het verspreiden van reizen buiten de spits. Een manier om dit te bereiken is het plaatsen van verkeerscamera’s op de toegangswegen van het hoofdwegennet. Op basis van de beelden kan de automobilist besluiten later te vertrekken in plaats van ongeïnformeerd de weg op te gaan.

  Informeer uw medewerkers over de verkeerscamera’s. Deze zijn te vinden op de website van Tim: www.timweethet.nl.

  Goed voor het klimaat

  Mensen die kiezen voor een deelauto, kunnen hun CO2-uitstoot verminderen met 8 tot 13%. Dit komt omdat ze bewuster van A naar B reizen en per reis bewuster kiest voor een fiets, het ov of een deelauto. Ook zijn deelauto’s vaak moderner en schoner dan een eigen auto en u heeft op steeds meer plekken de mogelijkheid om voor een elektrische deelauto te kiezen. Allemaal goed nieuws voor het klimaat.

  Bereken hoeveel u bespaart

  Verwacht u de komende apk hoge onderhoudskosten of is uw auto toe aan vervanging? Dan is het misschien een goed moment om over te stappen op een deelauto. Zeker als ook uw partner al een auto bezit. Wilt u weten hoeveel u kwijt bent aan een deelauto? Bereken de kosten van een deelauto op ritjeweg.nl. En vergelijk dat met wat u werkelijk maandelijks betaalt voor uw eigen auto via deze tool van de ANWB.

  Verdien geld door uw auto te delen

  Staat uw auto een groot deel van de tijd stil? Dan kunt u ook geld verdienen door uw eigen auto te delen. Bekijk wat u kunt verdienen aan het delen van uw eigen auto op anwb.nl. Via een verzekering en huurovereenkomst kunt u eventuele schades, boetes of niet goed gemaakte afspraken dekken. Lees meer over een verzekering en huurovereenkomst op de website van de ANWB.

  Het verhaal van Jaap

  De auto van Jaap hield ermee op. Daarom besloot Jaap om de mogelijkheden van autodelen te onderzoeken. In een video op YouTube vertelt Jaap over zijn ervaring met autodelen. “Als je auto voor meer dan 50 procent van de tijd stil staat, zou ik het meteen doen. Want het is goed voor het milieu en het is heerlijk om te doen”, zo vertelt Jaap.

  Meer informatie over autodelen vindt u ook op autodelen.info.

  Gerelateerde projecten

  Menu